7.5.09

SEBZELİ PİLAV

sebzeli pilav.... eğer o gün menüde sebzeli pilav varsa tüm çocuklardan 'yaşasın en sevdiğim pilav!..' seslerini duymak mümkün buda aygün ablanın tarifi ( aslında bugün bulgurlu versiyonunu yapacaktı ama ben ısrar edince :) sağ olsun kırmayıp orjinalinden şaşmadı.) normalde aygün abla dereotu da ekliyordu, anlaşılan bugün ondan tasarruf etmiş:)

malzemeler:
* 2 su bardağı pirinç
* 1 adey patates
* 1 adet havuç
* haşlanmış mısır ( konserve)
* 1 su bardağı bezelye
* dereotu
* tuz, karabiber
* 3,5 su bardağı sıcak su
* 2 yemek kaşığı tereyağ, birz sıvı yağ

hazırlanışı:
1- patates, havucu küçük küp şeklinde doğrayın ve bezelyelerle birlikte haşlayın..
2- pilav tenceresinde yağı eritin pirinçleri kavurun ( önce toplanıp daha sonra tek tek ayrılınca güzel kavrulduğunun alametidir) suyunu, tuzunu ve sebzelerini ekleyip kısık ateşte pişirin.. ocaktan alacağınız zaman karabiber ve dereotunu ekleyip servis edebilirsiniz...
afiyet olsun

2 yorum:

aygün dedi ki...

iltifatların için teşekkürler :) pembe defterin çok güzel çok beğendim AYGÜN ABLAN :)

aygün dedi ki...

iltifatların için teşekürler , pembe defterin çok güzel AYGÜN ABLAN :)