1.5.09

ISLAK KEK

bu keki 2 sene öncesinde yaptığım da sadece üst kısımları ıslak bir kek olmuştu. Şimdi tarifiyle biraz oynayarak her tarafı ıslak bir kek oldu. 1 mayıs tatilinden yararlanarak bugün tekrar denedim....

malzemeler:
* 4 yumurta
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı kakao
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
üzeri için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süthazırlanışı:
1- 4 yumurtayı bir kabın içerisine kırın, şekerle birlikte iyice çırpın, yağ ve sütü ekledikten sonra bir müddet daha çırpın kakaoyu ekledikten sonra bu karışımdan 1,5 bardak ayırın ( ayırdığınız bu karışıma ayrı olarak yarım bardak soğuk süt ekleyebilirsiniz)

2- unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip geniş borcama yada kek kalıbına döküp fırına verin 170 derecede 15 dk pişirin ( ince katman olduğu için çabuk pişecektir)

3- ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın (şekilli kalıbınız yoksa şeker poşetinin ucuna makasla siz şekillendirebilirsiniz)

4- fırından çıkan sıcak kekin üzerine ayırdığınız karşımı dökün soğuduktan sonra su bardağıyla kesin, porsiyonlara bölüp üzerine krem şanti ile süsleyin. arzuya göre meyve yada çikolata ile süsleyebilirsiniz......
afiyet olsunn

Hiç yorum yok: