9.6.09

LİMONLU KURABİYE

Kendimi bildim bileli tariflerle oynayıp az çok değişiklikler yaparım... deneyipde beğenmediğim hiçbir lezzeti paylaşmıyorum... limonlu kurabiye özellikle beş çaylarının yanına gidebilen ağızda limon tadını bırakan bir kurabiye oldu ( biraz daha erken davranıp ne alemde olduklarına baksaymışım altlarının bukar pişmesini engellemiş olcaktım... Bukadar kusur kadı kızında da olur:) diyerek tarife geçiyorum)

Malzemeler:
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta
* 2 çay bardağı pudra şekeri
* 2 su bardağı un
* 1 limon suyu
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 çay kaşığı kabartma tozu

üzeri için:
* 1 yemek kaşığı şeker

hazırlanışı:
1- sıvı yağın içerisine şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz, yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz... un, limon kabuğu, limon suyu ve kabartma tozunu ekleyip hamur haline getiriyoruz, hazırladığımız hamuru buzdolabında 15 dk dinlendiriyoruz
2- diğer yandan fırını 150 derece ayrlayıp yağlı kağıdı tepsimize yerleştiriyoruz... dolaptan çıkardığınız hamuru yaklaşık 1 cm kadar ince merdaneyle açıyoruz istediğiniz şekilde kesip üzerlerine şeker serpiyoruz 150 dercedeki fırında 10 dk pişiriyoruz ( ben 15 dk kadar pişiridm fazla kaçtı)

Bu gün tarihimizin en büyük mimari sanat ustası ve en sevdiğim tarihi kişilik Mimar Sinan'nın doğum yıldönümü...

Mimar Sinan, Osmanlı İmparatorluğu'nun en güçlü olduğu çağda yaşamıştır. I. Süleyman (Kanuni), II. Selim ve III. Murat olmak üzere üç padişah döneminde mimarbaşılık etmiş, imparatorluğun gücünü simgeleyen mimarlık başyapıtlarının tasarlanıp uygulanmasında birinci derecede rol oynamıştır. Etkisi ölümünden sonra da sürmüş, her dönemde saygınlığını korumuştur. Atatürk ona ilişkin bilimsel araştırmaların başlatılmasını, onun bir heykelinin yapılmasını istemiştir.

not: metin http://serhaber.com/ dan, resim http://www.denizdogan.com/ dan...

4 yorum:

KandilSimidi dedi ki...

sıvıyağlı kurabiye pek yapmam ama denicem bisküvi kıvamında olmuş sanırım canım ellerine sağlık:)

e.esma.albayrak dedi ki...

ayşecim bende ilk defa sıvıyağla denedim ama margarinlede olabilir sanırım yarım paket kullanmak yeterli olur

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımmm ne güzel gözüküyorlar sıra sırada dizilmişler...
Ellerine sağlık canımmmm

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

görüntü çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum