Dün nihayet bir tavuk yemeği yapmaya karar verdim... kırmızı et sevmeyenler için ilk tercih edilen tavuk eti, ben her ikisinide iştahla yiyorum ama elbette tavuk yerine kuzu pirzolaya öncelik verebilirim:))
Ben bu yemeğin en önemli özelliğinin etin marine edilmesi olduğunu düşünüyorum, her iki tarifi denedim bu hali daha lezzetli oluyor birde kekiğin (dağ kekiği) özelliğinden olsa gerek daha hoş kokuyor... (aktarla has dağ kekiği mevcut)
Malzemeler:
* 4-5 adet tavuk pirzola
* 3 adet patates
* 3 adet sivribiber
* 1 baş kuru soğan
* 1 adet domates
* 1,5 su bardağı sıcak su
marine için:
* 2/4 çay bardağı zeytin yağ
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlıkaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pulbiber
* 2/4 çay kaşığı isot
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1-2 diş sarımsak
hazırlanışı:
1- pirzolaları marine için ayırdığımız malzemelerin içinde karıştırıp 15 dk bekletiyoruz
2-diğer yanda patates, biber, domates ve soğanı dilimleyin... fırın tepsisinin alt katına domates hariç hepsini yerleştirin, marine ettiğiniz tavuklarıda üzerine koyup dilimlenmiş domatesleri, 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edip 180 dercedeki ısınmış fırına veriyoruz..
Nihal canım bu tarif özellikle senin gibi kırmızı et sevmeyenler için:))
Ben bu yemeğin en önemli özelliğinin etin marine edilmesi olduğunu düşünüyorum, her iki tarifi denedim bu hali daha lezzetli oluyor birde kekiğin (dağ kekiği) özelliğinden olsa gerek daha hoş kokuyor... (aktarla has dağ kekiği mevcut)
Malzemeler:
* 4-5 adet tavuk pirzola
* 3 adet patates
* 3 adet sivribiber
* 1 baş kuru soğan
* 1 adet domates
* 1,5 su bardağı sıcak su
marine için:
* 2/4 çay bardağı zeytin yağ
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlıkaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pulbiber
* 2/4 çay kaşığı isot
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1-2 diş sarımsak
hazırlanışı:
1- pirzolaları marine için ayırdığımız malzemelerin içinde karıştırıp 15 dk bekletiyoruz
2-diğer yanda patates, biber, domates ve soğanı dilimleyin... fırın tepsisinin alt katına domates hariç hepsini yerleştirin, marine ettiğiniz tavuklarıda üzerine koyup dilimlenmiş domatesleri, 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edip 180 dercedeki ısınmış fırına veriyoruz..
8 yorum:
bol sebzeli hafif bir yemek olmus canim... eline saglik olsun.. epeydir tavuk eti yememistim bende.. medinem
Harika bir sunum ve süper bir lezzet ellerine sağlık canım sevgiler...
Canım resim yeteneğin şahane,çok beğendim çizimlerini.
Tavuk pirzolayı bende severim,nefis olmuş,ellerine sağlık...
Sevgiler...
bende etle pek haşır neşir olmayı sevmem:) ama gerçekten hafif olmuşa benziyor:) afiyet olsun:)
Ellerinize sağlık.Bu saatte canım çekti, harika görünüyor.Güzel yorumunuz içinde teşekkür ederim.Sevgiler...
oglum bı turlu sevdıremedım tavugu:( ellerıne saglık canım nefıs,bz esımle cok severız....
Günaydın canım...
Ben herzaman önceliği tavuktan yana kullanıyorum ve çok seviyorum özelliklede böyle marine edilmişse hımmmm...:)
Ellerine sağlık canımcım
çok leziz görünüyor yemeğin canım.ellerine sağlık.afiyetler olsun..
Yorum Gönder