8.6.09

FIRINDA TAVUK PİRZOLA

Dün nihayet bir tavuk yemeği yapmaya karar verdim... kırmızı et sevmeyenler için ilk tercih edilen tavuk eti, ben her ikisinide iştahla yiyorum ama elbette tavuk yerine kuzu pirzolaya öncelik verebilirim:))
Ben bu yemeğin en önemli özelliğinin etin marine edilmesi olduğunu düşünüyorum, her iki tarifi denedim bu hali daha lezzetli oluyor birde kekiğin (dağ kekiği) özelliğinden olsa gerek daha hoş kokuyor... (aktarla has dağ kekiği mevcut)
Malzemeler:
* 4-5 adet tavuk pirzola
* 3 adet patates
* 3 adet sivribiber
* 1 baş kuru soğan
* 1 adet domates
* 1,5 su bardağı sıcak su
marine için:
* 2/4 çay bardağı zeytin yağ
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlıkaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pulbiber
* 2/4 çay kaşığı isot
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1-2 diş sarımsak
hazırlanışı:
1- pirzolaları marine için ayırdığımız malzemelerin içinde karıştırıp 15 dk bekletiyoruz
2-diğer yanda patates, biber, domates ve soğanı dilimleyin... fırın tepsisinin alt katına domates hariç hepsini yerleştirin, marine ettiğiniz tavuklarıda üzerine koyup dilimlenmiş domatesleri, 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edip 180 dercedeki ısınmış fırına veriyoruz..
Nihal canım bu tarif özellikle senin gibi kırmızı et sevmeyenler için:))

8 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

bol sebzeli hafif bir yemek olmus canim... eline saglik olsun.. epeydir tavuk eti yememistim bende.. medinem

derya dedi ki...

Harika bir sunum ve süper bir lezzet ellerine sağlık canım sevgiler...

pelin'ce dedi ki...

Canım resim yeteneğin şahane,çok beğendim çizimlerini.
Tavuk pirzolayı bende severim,nefis olmuş,ellerine sağlık...
Sevgiler...

ayşe:) dedi ki...

bende etle pek haşır neşir olmayı sevmem:) ama gerçekten hafif olmuşa benziyor:) afiyet olsun:)

Didemin Pasta Servisi dedi ki...

Ellerinize sağlık.Bu saatte canım çekti, harika görünüyor.Güzel yorumunuz içinde teşekkür ederim.Sevgiler...

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat dedi ki...

oglum bı turlu sevdıremedım tavugu:( ellerıne saglık canım nefıs,bz esımle cok severız....

pembe tatlar dedi ki...

Günaydın canım...
Ben herzaman önceliği tavuktan yana kullanıyorum ve çok seviyorum özelliklede böyle marine edilmişse hımmmm...:)
Ellerine sağlık canımcım

defneylebirlikte dedi ki...

çok leziz görünüyor yemeğin canım.ellerine sağlık.afiyetler olsun..