Acılı bulgur çorbası hafta sonu denediğim bir lezetti. Aslında ben bu çorbayla ilk olarak Adıyamanda tanıştım, bu sefer tarifiyle biraz oynayarak yapmaya çalıştım. Normal bulgur yerine ince bulguru kullanıp biber ve sarımsak ekledim.
(nedendir bilinmez ama tariflerle oynamadan yapamıyorum:(...)
Malzemeler:
*1 adet rendelenmiş soğan
* 3 adet rendelenmiş domates veya 2 yemek kaşığı salça
*2 adet sivri biber
*4/2 su bardağı ince bulgur
*1 diş sarımsak
* yarım çay bardağı zeytin yağ
*1 lt sıcak su
üzeri için:
*2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber
hazırlanışı:
1-rendelnmiş soğanları tencerede kavurun adından biber, domates ve bulguru ekleyip sıcak suyunu ilave edin bir müddet kaynatın..
2- ayrı bir yerde tereyağda biberi hafif kavurup üzerine ilave edip servis yapabilirsiniz....
6 yorum:
Ellerine sağlık canım hımm limonuda sıkacaksın ohh:)))
Peçete katlama fikri içinde tşlkrlr:))
Corba guzel gorunuyor.en kisa zamanda denemek isterim.Ellerine saglik.
Pecete tarifide cok acik olmus sagolasin.Sevgiler
ooo hakkaten çok değişik ve sanırım benim gibi acı hayranları için enfes bi çorba :) ellerine sağlık canım....
iyi geceler diliyorum.sizi tanımama vesile olduğu için güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.iki blogunuzu da çok beğendim ellerinize emeğinize sağlık.hayırlı cumalar.
Leziz bir çorba olmuş,ellerine sağlık...Peçede fikri içinde çok teşekkürler.
Sevgiler.
Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, iyi günler dilerim.
Yorum Gönder