6.10.09

Pratik Bilgiler -2-



--Evde yoğurt yaparken, sütü kaynattıktan sonra tahta kaşıkla 5-10 dk sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurdunuzun lezzeti daha öncekinden farklı olacaktır...
-- Balık kızartırken yağın içerisine kırmızı pul biber serperseniz, bu balığa lezzet katıp, aynı zamanda renginin parlak olmasını sağlar...
-- Patlıcanı közlerken kararmamasını istiyorsanız, fırın yerine ocakda közlemeyi tercih edin...
-- Çekilmiş kahvenizin kokusunun daha yoğun gelmesini istiyorsanız, içerisine biraz tuz atın...
-- Sarımsak dövdüğünüz havandan kötü kokular eksik olmuyorsa içerisine bir parça kağıt koyun, kokudan eser kalmayacaktır...
-- Pişirdiğiniz kek kalıbından düzgün çıkmıyorsa, fırından çıkardığınızda ıslak bir bezin üzerine koyup 15 dk bekletin. kekiniz pürüzsüz çıkacaktır...
-- Yumurtayı haşlarken içerisine biraz tuz atarsanız, kabuklarını soyarken zarlarından daha kolay ayırabilirsiniz...
-- Domates salçanız ekşi ise içerisine biraz havuç rendeleyin, tatlı olmasını sağlayacaktır...
-- Sosislerinizi patlamadan fırında kızartmak istiyorsanız, fırın kabına koymadan süte bandırmanız yeterli olacaktır...
-- Fırında kızarttığınız tavuğun altın renginde olmasını istiyorsanız, suda haşladıktan sonra her tarafına yağ sürüp una bulayın, daha sonra fırına verin...
-- Dereotunu taze saklayabilmek için önce havlu kağıdına sarıp daha sonra saklama kabına yada poşetinize koyup dolabınızda bekletin...
-- Ellerinizdeki balık kokusundan kurtulamıyorsanız, elinize bir yemek kaşığı alarak onu 5dk ovalayın yada bir miktar mısır unu ile elinizi ovalayın...
-- Pazardan aldığınız lahanayı hemen pişirmeyecekseniz, torbaya bir miktar pirinç atın ve ağzını sıkıca kapatarak hava almasını önleyin.Uzun süre diri kalmasını sağlamış olursunuz...
-- Çikolatanızı benmari usulü ile eritirken, içerisine su kaçırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde o güzelim çikolatanız tanınmaz hale gelecektir...

9 yorum:

Nilüfer dedi ki...

merhaba esmacığım ne kadar güzel bilgiler vermişsin ve fotoğraflarda da çok güzel pozlar
yakalamışsınız
ellerinize sağlık sevgiler..

pelince dedi ki...

Bu bilgileri print edip buzdolabının üzerine asmak lazım,her daim el altında olmalı.. çok teşekkürler...

SerpiL dedi ki...

bak bilmediğim ne kadar şey varmış paylaşımın için teşekkürler

pembe tatlar dedi ki...

Bunuda hemen not aldım:)))

TAZE NANE dedi ki...

Güzel bilgiler canım.
Mutlu günler dilerim.

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

AY BUNLARI NOT ETMEK LAZIM .

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

ÇOK GÜZEL TÜYOLAR VERDİN,ÖZELLİKLE KEK OLAYI ÇOK İYİ..EMEĞİNE SAĞLIK..

mutfağımdan dedi ki...

canım bir çoğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum sağol :)

www.geziyemek.com dedi ki...

bilgilerdirme ve paylaşım için çok teşekkürler