11.9.09

Köfteli Buğday Çorbası & Sebzeli Et Güveç

Bu hafta annemlerin dönüşüyle, ramazanın son günlerinde olsada maaile iftar heyecanını yaşamış olduk. Ablamın bir gün öncesinden bize katılması benim işlerimi kolaylaştırıp aynı zamanda yeni tarifler öğrenmeme vesile oldu...
Yemek yapma görevini ablamla birlikte üstlendik, iftar sofralarını yoğunluktan görüntüleyemesemde yemekleri önceden fotoğraflamayı başardım sayılır...
Bunların arasında yüksek beğeni toplayan Köfteli Buğday Çorbasının tarifi ve uygulaması ablama ait, Sebzeli Et Güveç ise annemden... Akşamın diğer yemekleri İslim Kebabı, Közlenmiş Biber Salatası, Çoban Salata ve Baklavanın tariflerini bir sonraki bölümde yayınlamak üzere hoşçakalın..

Köfteli Buğday Çorbası için malzemeler:
* 1 kase buğday (bir gece önceden tuzlu suda ıslatılmış)
* 2 adet soğan
*2 kase yoğurt
* 200 gr kıyma
* 2 yemek kaşığı tereyağ
*tuz, kimyon karabiber
üzeri için
* dereotu, maydonoz pul biber

hazırlanışı:
1- ıslatılmış buğdayı 2,5 lt su ile kaynatın..
2- kıymanıza tuz, karabiber, kimyonu ilave edip yuğurun, bu harçtan fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın..
3- ayrı bir yerde soğanları çok ince kıyarak tavada 3 yemek kaşığı yağla birlikte kavurun, köfteleri içerisine atıp ocağı kapatın...
4- pişen buğdayınızın içerisine soğan ve köfte karışımını ilave edin ardından 2 kase yoğurdu çırpıp tencerenize ekleyip bir müddet daha karıştırarak kaynatın.
5- maydonoz ve dere otunu ince ince kıyın son olarak çorbanıza ekleyip arzuya göre pul biberle süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun...


Sebzeli Et Güveç için malzemeler:

* 1 adet orta boy güveç kabı
* 3 adet soğan
* 2 adet patates
* 300 gr kuşbaşı
* 4-5 adet yeşil biber
* 1adet havuç
* 2 adet patlıcan
* yarım kilodan biraz az taze fasulye
*1adet domates
* tuz, karabiber,
* yarım çay bardağı zeytinyağ + 1 yemek kaşığı tereyağ

hazırlanışı:
1-tüm malzemeleri eşit olacak derecede büyükçe doğrayın..
2- güveç kabınızın atl kısmına sırasıyla soğanı, eti, patlıcanı, havucu, biberi son olarakda fasulye ile patatesi ekleyip üzerine yağını, tuz ve karabiberini ilave edin, son olarakdomatesi üzerine dilimleyip, sebzelerin üzerine gelecek kıvamda suyunu ekleyin ve kaynatın,
3- kaynayan tencerenizin üzerini folyo ile kaplayıp kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin...

not: folyo yerine normal kapakda kullanabilirsiniz, ayrıca güvecin alt kısmına önce soğanları koymanız, etin güvece yapışmasını önleyecektir....

13 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Hiç akşama uğraşmıyım. Bu iki güzel lezzetli alıp gidiyim ben.
Sevgiler.

peynir hösmelimi dedi ki...

Merhabalar.
Tabiki kullanabilirsiniz.Sonucta krem santi gibi olacak kremamiz.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

canım ellerine sağlık hayırlı iftarlar dılıyorum sevgiler...

made in funda dedi ki...

MMMM NEFİS NEFİS..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..İKİSİ DE BİR HARİKA OLMUŞ..

Pembe Tatlar dedi ki...

Elerinize sağlık bitanem sebzeli güveçi alsam ben:)))

Adsız dedi ki...

ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR..ÇOK SEVERİM..MUHTEŞEMLER..SEVGİLERİMLE

müjde dedi ki...

Ellerine sağlık canım.İkisi de nefis olmuş.Mutlu haftasonları...

Adsız dedi ki...

anneciğinin ve ablacığının ellerine sağlık canım..ağzınızın tadı hiç bozulmasın nefis olmuş yemekler..

tasarım mekani dedi ki...

ikisinden birer kepce bende alsam dahada birsey aramam :)) eline saglik. medinem

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerinize sağlık hanımlar döktürmüşsünüz birlikten ne harikalar oluşturmuşsunuz.
sevgilerimle

susamcorekotuFeriha dedi ki...

harika, lezzetde öyledir kesin, sarımsakda ister içine ayrıca fasulyelerin verevine özenle kesildiğide gözlerden kaçmadı yani!
şifalar olsun canım

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerinize sağlık kızar..harika bir iş birliği olmuşş
afiyet olsun canım

emine dedi ki...

çok güzel bu siteye bayıldım tebrikler....