5.9.09
Yalancı Ekmek Kadayıfı & Tutmaç Çorbası
Pazar günü Annemsiz ikinci iftarıda hazırlamak bana düşünce, daha pazartesinden tatlı avına çıktım. İki gün önce sevgili Saliha bu tatlıyı yayınladığında kesin kararımı vermiş oldum...
Bu gün yapıp şu sıralarda soğumaya bıraktığım tatlı yarın servis edileceği için tadıyla ilgili yorum yapamıyorum ancak, salihacım onun için kusursuz pasta diye bir tabir kullanmış...
Yarın tatlıyla ilgili yorumları öğrenip paylaşabilirim, birde Ümmü Gülsümden fırsat bulabilirsem menüyü fotoğraflamak istiyorum ancak gelicek misafirler ablam olunca ben herşeyi ona bırakıp, çok özlediğim yeğenimle vakit geçirmeyi düşünüyorum :)))
Tarifin orjinali burada ben yaklaşık 27 cm lik bir borcamda hazırlamayı düşündüğüm için tarifiyle oynamak zorunda kaldım, sizde benim gibi yaklaşık 9 kişilik hazırlamayı düşünüyorsanız bu ölçüleri kullanabilirsiniz...
malzemeler:
keki için
*3 yumurta
*3 fincan un
*3 fincan şeker
not: kekinde kabartma tozu kullanmıyorum çünkü kalıbım küçük yumurta gerekli kalınlığı sağlayacaktır...
karamel sosu için:
* 2 su bardağı su
* 1,5 su bardağı şeker
(kalan yarımını muhallebide kullandım, normalde muhallebi şekersiz )
kreması için:
* 3 su bardağı süt
*1,5 yemek kaşığı nişasta
*1,5 yemek kaşığı un
* yarım su bardağı şeker
üzeri için:
* poşet krem şanti/ arkasındaki tarife göre hazırlanmış..
* kavrulmuş fındık içi
hazırlanışını buradan bakabilirsiniz... ben ilave olarak fındıkla serpiştirdim.. afiyet olsun..
Tutmaç çorbası...
malzemeler:
* 1 fincan haşlanmış yeşil mercimek
* 2 fincan erişte
* 3 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yumurtanın sarısı
* 5 su bardağı et suyu / 5 su bardağı su 1 adet et bulyon
* 1 yemek kaşığı (silme) tuz
üzeri için:
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* nane
hazırlanışı:
1-et suyunu kaynaması için ocağa alın...
2- kaynayan suya haşlanmış mercimekleri ilave edin, ardından erişteleri ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın...
3-diğer yanda yumurta yoğurt ve unu karıştırıp biraz su ekleyip sıvı hale getirin, bu karışımı kaynamakta olan tencerenize yavaş yavaş ekleyin.. tuzunu ilave ettiğiniz çorbayı karıştırarark 2-3 dk kaynatın
4-terayğı eritip içerisine nane atın... sıcak çorbaya servis edeceğiniz zaman sosunu ekleyebilirsiniz... afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum:
Ellerine sağlık canım.Kolaylıklar diliyorum.Sevgiler...
kesin nefis olmuştur.hiç kuşkum yok.ellerine sağlık canım...çorbasa nefissss.afiyetler olsun..
Cnım ellerine sağlık tutmaç çorbasını yarin deneyeceğim...
ellerine sağlık bayılırım tutmaç çorbasına.
ekmek kadayıfının sahtesini hiç yemedim ama gercegine bayılırım.
sevgilerimle
ellerine sağlık canım..tatlının her çeşidi kabulümdür..nefis görünüyor..çorba da çok değişik olmuş..
afiyetle..
selamlarr..
iştah kabartıcı desem..az da zahmetli ama..alınan övgüler verilen emeğe değiyorsa tamamdır..ki fotoğraf beni ye diye bağırıyor..ellerine sağlık canım..
Harika görünüyorlar.
Heleki çorba şahane yani.
Sevgiler.
canım ellerinesaglık..senın ellerınden kımbılır ne lezzetlı olmuşur.inş.begenırsınız.ve sana masallah dıyorum:)tü tü tü masallah:):):)
merhabalar,hayırlı ramazanlar.ellerine sağlık.çok güzel tatlın ve ben yokken yayınladığın tarifler.kolay gelsin.sevgiler
esmacığım gerçekten nefis bir çorba oldu artık favorilerim arasında:)))
Şuanda yayında kendileri:)
Ellerine sağlık.Her ikisi de çok güzel görünüyor.
Enfesler ellerine sağlık canım.
Enfesler ellerine sağlık canım.
Çok nefis görünüyorlar ellerien sağlık canım..
Sevgiler..
nefis olmuştur eminim,ellerine sağlık... hayırlı iftarlar...
Yorum Gönder