15.9.09

Frında Köfteli Orman Kebabı...

Ablam geçtiğimiz günlerde bana yeni tariflerinden Ali Paşa Pilavının Nasıl yapıldığını anlatırken aynı zamanda fırında köfteli orman kebabını yaptı. Et yerine köfteyi tercih edecek olan kardeşleri olunca, orman kebabı köfteli olup tencere yerine fırında pişmeyi tercih ediyordu...
tarifine geçmeden önce;
Bu mübarek gecede affı için el açan, tüm islam aleminin, dualarının kabulü temennisiyle ve dualarında unutulmamak dileğiyle, kadir geceniz mübarek olsun...
köfteli orman kebabı için malzemeler:
* 3 adet patates
* 3 adet patlıcan
* 4-5 adet yeşil biber
* kızartmak için sıvıyağ
* 300 gr kıyma
* 1 adet büyük boy soğan
* tuz eşit miktarda kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 5-6 dal maydanoz
* 2 adet domates
sosu için:
* 3 yemek kaşığı salça
* 1 adet rendelenmiş domates
* sıcak su
hazırlanışı:
1- kıymanıza baharatları karıştırp yoğurun..
2- patatesi, patlıcanı ve biberleri eşit büyüklükte küp küp doğrayıp sıvıyağda kızartın, kızarttığınız malzemeleri havlu kağıda alıp yağlarını süzmesini bekleyin..
3- bu esnada soğanı çok ince olacak şekilde doğrayıp kıymaya ilave edin, harcınızdan hamburger köftesi şeklinde yuvarlak köfteler hazırlayın..
4- kızarttığınız sebzeleri fırın kabınıza sırayla patates, patlıcan ve biberleri yerleştirip üzerine köftelerinizi dizin.
5- domatesleri yuvarlak dilimleyerek köftelerin üzerine yerleştirin, ardından maydonuzu elinizle bölerek üzerlerine yayın sos malzemelerini karıştırarak fırın kabınıza ilave edin..
6- sosu köftelerin hizasına gelecek şekilde döküp, pişmesi için önceden ısıtılmış fırına verin..
afiyet olsun...

6 yorum:

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

canım herzamanki gibi yine harika şeyler yapmışsın..kadir gecen mübarek olsun..dualarda buluşalım inşallah..

Unknown dedi ki...

Köftelisini hiç yapmadım ama nefiss görünüyor.
ablanın ellerine sağlık canım
kadir gecen mübarek olsun
öpüyorum.

Pembe Tatlar dedi ki...

Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın.

tasarım mekani dedi ki...

Mubarek Kadir gecesi hayirlara vesile olsun ins.. sevgiler medinem

mutfaktakizaman dedi ki...

Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allaha arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allahın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara garkettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

kadir gecemiz mübarek olsun,
elinize sağlık canım.