7.11.11

Ay Çöreği & İncirli Sütlü Tatlı

Nisan ayında anaokulunun yılsonu gösterisinden dolayı başlayıp yaz tatilinin girişiyle ikiye katlanan bu uzun araya, herkesin kurban bayramını kutlayarak son noktayı koymuş bulunuyorum.
Verdiğim bu uzun arada özellikle her sabah üşenmeden pembe defteri ziyaret eden sessiz ziyaretçilerine, Kerem'in incirli tatalısı ve Ömer'in Ay çöreğiyle karşılık veriyorum...
İncir tatlısı Tuğba hanımın ellerinden, tarif ise Portakal Ağacından...
Ay çöreğimiz ise Ömercik ve annesinin ellerinden,


Ay çöreği için gerekli malzemeler;
  1. 2 su bardağı ılık süt
  2. 1 su bardağı sıvı yağ
  3. 1 paket yaş maya
  4. 1 tatlı kaşığı şeker
  5. 2 yumurta
  6. tuz, un
  7. iç malzemesi için arzu ettiğiniz içi hazırlayabilirsiniz Ömer ve annesi peynir ve Haşlanmış patatesi kullanrak iç hazırlamış.
hazırlanışı:
ilk olarak sütün içerisinde mayayı eritin daha sonra sıvı malzemleri ekleyip karıştırın. un tuz ve şekerini de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 40 dk dinlendirdiğiniz mayalı hamuru merdane yardımıyla açın sigara böreği gibi bir ucu üçgen olacak şekilde ayarlayın
sigara böreği gibi sardığınız hamurun büyüklüğünü arzunuza göre siz ayarlayın ay şeklini vermek için ise iki kenardan kıvırın.

2 yorum:

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Bayram 'da annemede yapmistim Incirli tatliyi ve herles tarafindan çok begenildi. Hatta annemin serbetli tatlisindan bile :) Gerçekten nefis bir tat kaçinci yapisim. Ellerin dert görmezsin

Limon çiçekleri dedi ki...

yıllardır incirli tatlı bizim ailede komple bir alışkanlık oldu.ellerine sağlık..iyi bayramlar..