Lokma tatlısı; menşei çook eskilere dayanan, osmanlılara kadar uzanan bir tatlı....
Hala nadir köşe başlarındaki o küçük lokmacıları görebiliyoruz....
Yazın hamur tatlıları pek tercih edilmesede, kalori derdi olmayanlar için özellikle dondurmayla harika bir tatlı...
tarif şimdiye kadar yediğim en güzel lokma döken ablamın kayınvalidesine ait, birde püf noktası var: lokmayı kızgın yağa dökerken tatlı kaşığınız ıslak olursa şekili daha düzgün oluyormuş.....
malzemeler:
* 3 yumurta
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 süt fincanı un
şerbeti için:
* 2,5 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* kızartmak için sıvıyağ
hazırlanışı:
1- yumurtaları yoğurtla birlikte karıştırın, unu kabartma tozunu ekleyip aakışkan bir hamur haline getirin...
2- diğer yanda tavaya yağı koyup kızmasını bekleyin...
3- kızaran yağa, hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla küçük küçük lokmalar dökün
fazla bekletmeden altüst edin... kızaran lokmaları soğuk şerbetin içine atıp şerbeti çok çekmemesi için hemen çıkarın... afiyet olsun....
6 yorum:
Canım nasıl çekti anlatamam...
Ellerine sağlık esmacığım öpüyorum canım mutlu hafta sonları
çocukluğumuzda ne çok olurdu sofralarımızda.
şimdi kimbilirr en son hangi yıllar öncesinde tatmıştım..
ellerine sağlık canım.. svglr.
Gerçekten lokma tatlısı çok güzel bir lezzet...Tarihi çok eskiyeb dayandığından herkesin bildiği ve sevdiği bir tat....Ama karpuz kabuğu tatlısı pek bilindik bir tat değil...Haklısın pekde hoşlanmadım ama faydalı olduğu için yedim...Yinede yenmeyecek gibi değil,fındık ceviz gibi süsleyince güzel oluyor...
Ben bu tatlıya balıklama atlarım.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler canım.
bişey sormak istiyorum bu süt fincanı ölçü olarak neye takabil ediyor yani 1 su brdağı karşılıyormu
adsız'a;
bir su bardağından 2 parmak az diyede tabir edebiliriz tam bir su bardağına eşit olmuyor...
Yorum Gönder