Onlarca değişik tarifler ve oldukça çeşitli pastalar için internet üzerinde kısacık bir gezinti yapmak benim için yeterli olabiliyor. Aslında bu pastayı internetten farklı olarak tv programında "Nurselin Mutfağı"nda görmüştüm aylar önce... İlk fırsatta deneyeceğim dedim ve çok geçmeden bu pastayı yapsam da yayınlamak 2 ay sonrasına kısmet oldu.
Sticks çubukları çilek ve çikolatanın muhteşem uyumu diyebilirim pasta için. İlk olarak kakaolu pandispanyayla tarife geçelim:
Keki için
- 4 tane Yumurta
- 1 Su bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Paket vanilya
- 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek kaşığı kaynar su
Diğer malzemeler
1 paket çiğ krema
1 paket toz şanti
1 paket çikolata sosu / miktarı kadar süt
çilek ve 8 paket sticks çubukları
- Önce sıvıları sonra kuruları ekleyerek malzemeyi hazırlıyoruz ve pandispanyayı fırına yolluyoruz. Kreması için
- 1 paket çiğ kremayı toz krem şantiyle çırpıyoruz. Diğer yandan çikolata sosunu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Pastanın katları için ikiye böldüğümüz pandispanyayı soğuk sütle ıslatıyoruz. Hazırladığımız kremadan yarısını üzerine sürüyoruz arasına çilek dizip ikinci kata aynı işlemi yapıyoruz. Üzerine soğumuş ve kıvamlaşmış çikolata sosunu döküyoruz. Bu şekilde dolaba kaldırıp iyice emmesini ve donmasını bekliyoruz. Son olarak siz dizdikçe düşecek olan çubukları sabırla dizip çilekleri ekliyoruz :)
1 yorum:
harika gözüküyor,ellerine sağlık.
Yorum Gönder