19.6.15

5 Dk'da Dereotlu poğaça yapın


Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ben artık bloğum için tuttuğum orucu bozmuş bulunmaktayım. Neler neler yaşanmadı ki verdiğimiz bu uzun arada hepsini bir kenara bırakıp benim için en güzelinden sizlere kısaca bahsedeceğim.
Elhamdülillah Mayıs ayının sonlarına doğru yaklaşık yirmi günlük umre programımız oldu. Hiç bir tarife benzemez tabi oranın güzelliklerini yazmak fakat o meşhur sözü birde ben söyleyeceğim "anlatılmaz yaşanır" Gerçekten öyle hayatta yaşadığınız hiç bir güzel duyguyla mukayese bile edemeyeceğiniz o mübarek beldeler başta isteyen sonrada henüz bilmeyen herkese nasip olsun inşallah.
Gelelim bugünün tariflerine... Ramazan öncesi son arkadaş daveti için hazırlıklarım tam gaz devam ederken tamı tamına 5 dk da hazırladığım dereotlu poğaça ve kolay sunumlardan bahsedeceğim.
İlk olarak fotoğrafta pek de anlaşılmayan üçgen karpuz diliminin kesilişini söyleyelim. Karpuzu normalden daha kalın dilimler halinde kesip bir parmak kalınlığında doğradığınız da bu şekilde üçgen dilimler elde etmiş oluyorsunuz.

Misafirlerinize neredeyse çayla eşit vakitte hazırlayabileceğiniz dereotlu poğaçanın malzemeleri ise aynen şöyle
    - 3 yumurta / 1 tanesinin sarısı üzerine
    - 1 çay bardağı sıvı yağ
    - 1 çay bardağı yoğurt
    - 3 su bardağı un
    - 1 paket kabartma tozu
    - tuz ve içi için ince kıyılmış dereotu
İlk olarak sıvı malzemeler ve dereotunu karıştırıp kuruları ekliyorsunuz. Küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine diziyorsunuz. Fırına vermeden üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürmeyi unutmayın. Ben ilave olarak renk katsın diye çörek otu da ekledim. Tüm işlem bu kadar afiyetler olsun...


Hiç yorum yok: