22.3.10

Güzel bir gün ve Çatal...

Cuma günü ikram sırası Emel abladaydı, o bir gün önceden bize çatal yapacağını söylediği için not defterimin köşesine '' hafta başı çatalın tarifini ekle '' diye not düştüm, iyikide düşmüşüm yoksa böylesine telaşlı ve yoğun bir günde unutabilirdim.
dünya tiyatrolar haftasının son gününde çocuklarla birlikte tiyatroya gittik. tiyatroyla aram pek iyi olmasada çocuklara eşlik etmek güzeldi. Döndüğümüzde çatallar, bol nar ekşili kısır ve Rumeysanın doğum günü pastası şahane görünüyordu. Okulun tanıtımı için çekilen kısa reklam filmi dolayısıyle ben pek tatlarına varamasamda sabah yolda Emel ablanın çatalından yemeyi başardım.
Tanıtım filmine gelince oyuncuları şimdi çok iyi anlıyorum, nekadar zormuş onların iş öyle?.. bir cümlelik metin kırk defa silbaştan alınırmı, 2  saatte sonuca varılmı hiç? şaka gibiydi ama çok eylendik.. sonunda da doğum günü pastasından yiyip eve geldim. Okadar yorulmuşum ki 8 de göz kapaklarım çoktan düşüvermişti.

Tarife geçmeden önce anadolu yakasında oturanlar için, Kartal Hasan Ali Yücel kültür merkezinin nisan ayı bülteninden tiyatro için araştırma yapıp, 5 tl lik bilet karşılığında çocuklarına harika bir gün yaşatabilirler..


Malzemeler:
* 125 gr oda sıcaklığında margarin
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 2 adet yumurta 1nin sarısı üzerine
* 1 çorba kaşığı mahlep
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı tuz
* 4 su bardağı un
* çörek otu

hazırlanışı:
1. erimiş margarine yumurta,, yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
2. üzerine un, mahlep, kabartma tozu ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun.
3. çatalları arzu ettiğiniz büyüklükte yapmak için, parmak gibi şeritler yuvarlayıp daha sonra uçlarını birleştirin.
4. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin, fırına vermeden çatalların üzerlerine çizikler yapabilirsiniz..

10 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Emel hanımın ellerine sağlık.
Çok severim çatalı..

Minigimle mutfakta ..! dedi ki...

Meraba.Duymadim ama tuzlu kurabiye gibi bisey mi acaba bu catal?Sewgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Çatalı çok severim elelrine sağlık canım...

nohut oda dedi ki...

kartalda oturan bır blogcu daha:))
mınıgın yenı yası da kutlu olsun..

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Çatal harika görünüyor.Yapanın eline sağlık.Sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

merhaba çok cici bir bloğunuz varr herşey harika.. tebrik edeimm.. herzamanda gelmek isterim bana da beklerimm..

kalpkurabiye dedi ki...

Kalpkurabiye Olarak YE# 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ ' ne ev sahibeliğini yapıyorum ve
1-30 NİSAN 2010 Tarihleri arasında katılımlarınızı heyecanla bekliyorumm..


Kıpır kıpır, sımsıcak, aşk dolu, mis kokulu bu güzell bahar günlerinde tümm can dostlarımı etkinliğimi şenlendirmek üzere davet ediyorum..


Blogu olan arkadaşlar, blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini,
Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını, fotosunu ve yaşadığınız şehiri dnz.gns.37@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz..

Nihan dedi ki...

ben de duymayanlardanım çatalı.ellerine sağlık.öğrenmiş oldum.sevgiler

Pembe Dusbahcesi dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN....
Pembedüşbahçesinin etkinlikleri devam ediyor...
Bu defaki etkinliğimizin adını siz koyacaksınız:)
Size üç malzeme veriyoruz Muz, Kahve ve Çikolata bu üç malzemeyi kullanarak kek,pasta vs. aklınıza ne geliyorsa paıyorsunuz ve pembedusbahcesi@gmail.com adresine gönderiyorsunuz...

Detaylı bilgi için blogumuzu ziyaret ediniz...

SON KATILIM 30 NİSAN...

SEVGİLER:)

Pembe Dusbahcesi dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN....
Pembedüşbahçesinin etkinlikleri devam ediyor...
Bu defaki etkinliğimizin adını siz koyacaksınız:)
Size üç malzeme veriyoruz Muz, Kahve ve Çikolata bu üç malzemeyi kullanarak kek,pasta vs. aklınıza ne geliyorsa paıyorsunuz ve pembedusbahcesi@gmail.com adresine gönderiyorsunuz...

Detaylı bilgi için blogumuzu ziyaret ediniz...

SON KATILIM 30 NİSAN...

SEVGİLER:)