9.2.10

Savyerli pasta & Galeta unlu börek

Günlerdir okulun 2. yarı yılı için kendime enerji depolamaya çalıştım, beni ve arkadaşlarımı birinci döneme nazaran daha yorucu günlerin beklediğinin farkındaydım,  Ümmü gülsümle Uzun uzun vakit geçirdim, bunu ve bunu okudum, bol bol dinlendim ve hatta resim yapmaya karar verdim ama aradığım 7/B kalemi tatilin son günü bulunca,  8 ay önce başladığım bir kelebeğin yarım kalmış boyasını bitirmekle yetindim...
ve tabiki uzun bir aradan sonra mutfağa girip yemek yaptım... Bunları yaparken acaba yıl sonu gösterisinde değişik ne yapabilirim diye, daha dönem başlamadan ben düşünmeye başladım!...

MALZEMELER:
* Sevyer bisküvü ( kedidili)
* 1 çay bardağı süt kreması
* 4 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
* Çikolata sosu + süt

Hazırlanışı:
1- krema için 4 su bardağı sütü, şekeri, unu, nişastayı karıştırarak kaynatın, acaktan almadan kremayı ilave ederek, tekrar karıştırıp Ocaktan alın  ...
2 - bisküvileri iki parmak kalınlığında küp keserek borcama alın üzerine hazırladığınız kremayı ilave edin soğuması için dolaba kaldırın
3 - pastanız soğuyana kadar sizde çikolata sosunu arkasndaki tarife göre hazırlayın (ben yoğun olamaması için paketin yarısını 1 bardak sütle hazırlıyorum) sosunuzu karıştırarak soğutun Daha sonra pastanızın üzerine ilave edip hazırhale getirebilirsiniz servise ...

MALZEMELER:
* 5 adet yufka
* 4 adet patates
* 2 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 kase kaşar rendesi
* Tuz, karabiber Kimyon
* Sıvıyağ
Arası için: ( olmasada olur, olursa daha yumuşak olur)
* 1 bardak süt
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
* 2 yumurta
* Galeta unu
Hazırlanışı:
1 - patateslerin kabuğunu soyup ikiye bölerek haşlayın.
2 - Soğanları ince ince doğrayıp tavada az yağla kavurun
3 - Maydanozu ince ince doğrayın, soğana ilave edin kaşarla birlikte karıştırın üzerine haşlanan patatesleri rendeleyin baharatları ekleyip iyice karıştırın ve Ocaktan alın
4-yufkalarınız arzuya göre üçgen dilimlere yada kare parçalara bölün üzerlerine süt ve yağ karışımından 1 yemek kaşığı sürüp harçtan ilave edip Sarın
5 - yumurtaları çırpın hazırladığınız börekleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın, pişmesi için fırına verin .. Afiyet olsun ...

13 yorum:

Esra dedi ki...

Ellerine sağlık,her iki lezzetde nefis gözüküyor...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

savyerli pastadaki; "Hazırlanışı:
1-krema için bardağı sütü, şekeri, unu, nişastayı karıştırarak kaynatın acaktan almadan kremayı ilave ederek, tekrar karıştırıp Ocaktan alın 4 su tencerenizde ..." demişsiniz sonunu anlamadım?

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

pasta ve börek nefis olmuş canım,
ellerine kollarına sağlık
çok öpüyorum

e.esma.albayrak dedi ki...

sevgili adsız arkadaşım;
nasıl oldu anlayamadım ama sanırım mause'un azizliğine uğramış...
hemen düzeltiyorum...

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

ellerine saglik leziz gorunuolar..

mutfağımdan dedi ki...

Ellerine sağlık nefis gözüküyorlar.Bende şu galeta unlu böreği merak ediyorum en kısa zamanda denicem...

tub@ dedi ki...

ellerine sağlık canım mamalar nefis görünüyor,sevgiler

pelince dedi ki...

Okul ve öğrenciler oldukça yorucu olmalı.. kolaylık diliyorum... her iki lezzette nefis,ellerine sağlık..

Sevgiler..

Pembe Dusbahcesi dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN;

SEVGİLİ ARKADAŞLAR düşbahcesi.blogspot.com ve pembetatlar.blogspot.com TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN HEDİYEŞLE ETKİNLİĞİNE
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ...
1 ŞUBAT 2010- 28 ŞUBAT 2010 TARİHLERİ ARASINDA ORTAK BLOGUMUZ OLAN pembedüşbahcesi.blogspot.com 'DA BAŞLATACAĞIMIZ ETKİNLİĞİMİZDE BİZİ YALNIZ BIRAKMAZSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ...

HAYDİ ARKADAŞLAR HEDİYELEŞELİM KAYNAŞALIM...

DETAYLI BİLGİ İÇİN:pembedüşbahcesi.blogspot.com adresine uğramanız rica olunur...

Unknown dedi ki...

Nefiss görünüyorlar.
ellerine sağlık.
Sevgililer günün kutlu olsun.
sevgiler.

TAZE NANE dedi ki...

GÖZLERİNDEN IŞIK KALBİNDEN ALLAH SEVGİSİ EKSİK OLMASIN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...