malzemeler:
* 2 su bardağı pirinç
* 1 adey patates
* 1 adet havuç
* haşlanmış mısır ( konserve)
* 1 su bardağı bezelye
* dereotu
* tuz, karabiber
* 3,5 su bardağı sıcak su
* 2 yemek kaşığı tereyağ, birz sıvı yağ
hazırlanışı:
1- patates, havucu küçük küp şeklinde doğrayın ve bezelyelerle birlikte haşlayın..
2- pilav tenceresinde yağı eritin pirinçleri kavurun ( önce toplanıp daha sonra tek tek ayrılınca güzel kavrulduğunun alametidir) suyunu, tuzunu ve sebzelerini ekleyip kısık ateşte pişirin.. ocaktan alacağınız zaman karabiber ve dereotunu ekleyip servis edebilirsiniz...
afiyet olsun
2 yorum:
iltifatların için teşekkürler :) pembe defterin çok güzel çok beğendim AYGÜN ABLAN :)
iltifatların için teşekürler , pembe defterin çok güzel AYGÜN ABLAN :)
Yorum Gönder