ben harc fazla geldiği için bol bol koydum ama siz daha az koyup yayabilirsiniz.....
malzemeler:
*5 su bardağı un
*yarım paket yaş maya
* ılık su
üzeri için:
*200 gr kıyma
* 1 adey soğan (ince kıyılmış)
* bir tutam maydonoz
*2 adet domates
* karabiber, tuz
*2 yemek kaşığı salça
* 1 çay bardağı su
hazırlanışı:
1-ılık suda erittiğiniz maya ile hamuru hazırlayın... yaklaşık 1 saat sıcak ortada mayalanması için bekleyin...
2- bu esnada kıymayı elinizle yoğurun içine ince kıyılmış soğan, maydonoz, tuz, karabiber ve domatesleri ekleyin..
3- ayrı bir kase içinde salça ve suyu karıştırın
4-mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bölün, merdaneyle üzerine un serperek ince ince açın ( un konusunda mümkün oldukça bonkör davranın:) yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.... üzerlerinne salçayı sürdükten sonra harctan ekleyip etrafına yayın
180 derece fırına verin....
not: birde kuyruk yağı koysaymışım tam lahmacum olacakmış :))))
4 yorum:
ben bu fındık lahmacunlardan adanada yemiştim çok hafif oluyor ama sanırım benim yediklerimde soğan yoktu...bu tarifiniz bildiğimiz lahmacun içiyle yapılmış...eminim çok lezizdir:) elleriniz dert görmesin:)
enfesler:)ben boyle mınık mınık yapamıyorum kocaman oluyor:)tembelmıyım ne:P...aslında buraya kadar servıs olsaydı oğlumu seve seve yollardım:( okadar zorkı ıyı bır yer bulması..
sevgıler..
teşekürler ayşe :)
saliha hanım benimde küçük diye başladıklarım hep kocaman oluyor ama bu sefer ceviz den birazcık daha büyük parçalara böldüm sanırım bu yüzden böyle oldu :))
Hımmm ellerine sağlık canım nefiss gözüküyorr...
Yorum Gönder