malzemeler:
* 1 kg taze fasulye
* 1 adet büyük soğan
* 1 adet domates
* 1/ tatlı kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı tuz
* 1 lt sıcak su
* 1 yemek kaşığı tere yağ
* 1 çay bardağı zeytin yağ
hazırlanışı:
1- taze fasulyeleri yıkadıktan sonra boydan ve eninden 2 ye bölün ( hiç bölmesenizde olur ama daha kolay yenilmesi için bölmekte fayda var)
2- soganı küçük yada yuvarlak doğrayın zeytin yağda hafif kavurun, üzerlerine fasulyeyi ilave edin, sıcak suyunu ve yuvarlak doğradığınız domatesleri, tuz, tereyağ ve şekeri ekledikten sonra kapağını kapatın e pişmesini bekleyin ( pişme süresi fasulyenin cinsine bağlı olduğu için arasıra kontrol edin)
not: nane ile servis edebilirsiniz... arzuya göre tencerenizin içine daha lezzetli olması için sarımsak da atabilirsiniz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder