1.1.11

Fırında beşamel soslu ıspanak...

Biliyorum resim pek hoş değil ama içindekinin lezzetini tarif etmeye 'hoş' kelimesinin anlamı bile yetersiz kalacak. Geçtiğimiz hafta okulumuzda çocuklar için hazırlanan beşamel soslu ıspanak, benim 'ıspanağı tüketmenin yolları' listemde ilk sırya yerleşti. ( ikincisi de sarımsaklı yoğurtlu versiyonu )
Eğer sulu yemeğim olsun diyorsanız bu halini, ara sıcağım olsun diyorsanız kiş şeklinde hazırlayabilirsiniz...

Malzemeler:
  •  2 kğ ıspanak
  •  2 adet soğan
  •  yarım çay bardğı sıvı yağ 
Beşamel sos için malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • üzeri için bolca kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
  1. temizlenmiş ıspanakları suyu süzülmesi için bir kenara alalım.
  2.  soğanları küçük küp şelinde doğradıktan sonra az yağda tavada soteleyelim.
  3. suyu süzülmüş ıspanakları elimizle parçalayarak soğanın üzerine iave edip suyunu çekene kadar kavuralım
  4. bir yandan fırın tepsisini hazırlayıp ayrı bir tencerede besamel sos için yağda unu kavuralım yavaş yavaş sütünü ilave edip göz göz olana kadar karıştıralım.
  5. kavrulan ıspanağı tepsiye alalım. üzerine beşamel sosu ilave edelim. bir müddet fırında piştikten sonra üzerine kaşarı ekleyip kızaralım.... afiyet olsun

2 yorum:

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık cnm...

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

besamel soslu olan herseye çok severim, hele ispanaga :)) Ellerine saglik, hiç denememistim, mutlaka not ediyorum, seni izlemeye aliyorum. Basarilarinin devamini diliyorum.. Mutlu yillar