25.4.09

YOĞURTLU KEKİK KEBABI

Dün akşam kitaplarımın arasında bulduğum 5 yada 6 sene
öncesine ait tarif notlarından bir deneme yaptım. Hatırladığım kadarıyla tarif tuğba abladan ( yaz tatili için izmite gittiğimde onun defterinden bir çok tarif almıştım)
malzemeler:
* 250 gr kuş başı
* 2 adet soğan
* 2 adet patates
* 2 adet patlıcan
* 2 domates
* 3-4 sivri biber
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 2 su bardağı ılık su
* 2 kase katı yoğurt
* tuz, kırmızı biber, sıvı yağ
hazırlanışı:
1- soğanları, biberleri küçük küçük doğrayın, patatesleri ve patlıcanları küp küp doğrayın,
2- 250 gr kuşbaşını soteleyin, suyunu verip-çektikten sonra soğanları ekleyin ardından 1 tatlı kaşığı kekiği ilave edin. sırasıyla biber ve domatesleri salçayla karıştırarak ekleyin, suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşle suyunu çekmesini bekleyin
3- diğer yandan küp küp doğradığınız patates ve patlıcanları az yağda kızartın, servis tabağına alın. hazırladığınıız soteyi üzerlerine dökün, yoğurdunu da ekleyip servis yapabilirsiniz arzuya göre üzeri kekik ve pul biberle süslenilebilir

2 yorum:

Adsız dedi ki...

nefis gözüküyor gerçekten güzel bir yemek tavsiye ederim...

sena dedi ki...

yenimi bu blog