19.4.09

Pofuduk Poğaça

Pazar akşamı osmanın pastanedeki hünerlerine bakarken, artık uzmanı olduğu poğaçalardan yapmaya karar verdik. her nekadar makul malzemelerden yapılsada eksik olan unumuzu almak için dışarıya çıkması gerekti.
Osman ustalıkla ( şuan çırak olsada)yaparken bende öğrenmek için onu izledim.. birdahaki sefere aynı hamurla pizza yapabilirmişim. Pofuduk poğaçalar fırından çıktığında saat 22 sularıydı... geçte olsa afiyetle yedik tek kusuru birazcık tuzsuzdu.

*1 kg un
*2 su bardağı sıvı yağ
*1,5 yemek kaşığı yoğurt ( 2 de olabilir)
*1 yemek kaşığı tuz ( biz koyduk az geldi 2 kaşık olabilir)
*1yemek kaşığı şeker
*1paket yaş maya
*5 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerleri için)

hazırlanışı: 5 yumurtayı geniş bir kabın içine kırın, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip iyice çırpın, unu karışımın her tarafına gelecek şekilde dökün, yaş mayayı elinizle unun üzerine ufalayıp yoğurma işlemine başlayabilirsiniz.

Yumuşak bir kıvamı alınca hamurunuzu 15dk dinlendirin...( nekadar çok dinlenirse daha güzel olur)daha sonra ceviz büyüklüğünde parcalara ayırp sade olarak da pişirebilirsiniz arzuya göre zeytin, domates, peynir vb. malzemelri bileğinizle ceviz büyüklüğündeki parcaların ortalarına çukur açarak koyabilirsiniz, yumurtanın sarı kısmını üzerlerine sürüp susam yada çörek otu ilave edilebilir...150 derecede yaklaşık 20 dk pişmesi yeterli oluyor

2 yorum:

OSMAN USTA dedi ki...

PAZAR AKŞAMI GERÇEKTEN GÜZELDİ BANA MUTLULUK VERDİ BU SİTE HERKESE YARDIMCI OLUR İNŞALLAH

e.esma.albayrak dedi ki...

bir günde pizzayı yaparız inş