30.8.09
İftar Daveti...
Hafta sonu annemsiz ilk iftar davetini vereceğimden bahsetmiştim...
Dün akşam amcam, kızları ve babaannem için kolları sıvadım... Bir gün önceden hazırladığım yemek listesinde Fırında kaşarlı köfte ve Etimek tatlısı vardı ancak babaannemden gelen istek üzerine Et haşlama ile değiştirdim, tatlıyı daha hafif olsun diye Elmalı cup ile değiştirmek zorunda kaldım...
Dün değiştirmem gereken bir ürün için dışarıya çıkmam gerekiyordu, ben koşar adımlarla hareket ederken nasıl yetiştireceğim diye telaşlanmaya başladım, mutfağa girdiğimde saat 16/30'du ve elhamdilüllah 19/00 da herşey hazırdı...
İftar menüsü...
Üstteki Mercimek Çorbası... çorbaya karşı güzel eleştiriler yine devam etti ama ben bu sefer havuç eklemedim genelde de böyle yaparım... tarifine buradan bakabilirsiniz..
Zeytin Yağlı Taze Fasulye...
Mevsim Salata...
Et haşlama.. babannemin tarifiyle malzemeler:
*500 gr kuşbaşı et
*2 adet soğan
*3 adet patates
*2 diş sarımsak
*tuz, karabiber
*sıcak su
hazırlanışı:
1- kuşbaşı etlerinizi yağsız tencerenizde kavurun, suyunu verip çekene kadar kavurmaya devam edin... büyük büyük doğradığınız soğanları ilave edip bir müddet daha kavurun ardından sıcak suyunu ekleyip etleriniz yumuşayana kadar kaynatın.. ocağınızı kapatmaya 5dk kala patatesleri ekleyin... son olarak tuz ve karabiberi ekleyip servis edebilirsiniz
Sucuklu Pilav... Aslında ben bunun yanına birde vişne kompostosu yaptım ama malesef fotoğraflamakta geç kaldım...
malzemeler:
*2 su bardağı pirinç
*1 adet parmak sucuk
*1 kahve fincanı mısır
*2yemek kaşığı tereyağ
*tuz
*3 su bardağı sıcak su
hazırlanışı:
1-yıkadığınız pirinçleri teryağda kavurun, küçük küp şeklinde doğradığınız sucukları ilave edip bir müddet daha kavurun.... ardından sıcak su,tuz ve mısırını ekleyip kısık ateşte pişirin..
Elmalı Cup... Yemek Zevkinde gördüğüm bir tatlı... ben tarifiyle biraz oynadım, iki versiyonuda güzel ama böylesini daha çok beğendik
malzemeler
muhallebisi için:
*1lt süt
*50 gr tereyağ
*3 kahve fincanı un
*1 paket vanilya
*1,5 su bardağı şeker
tabanı için:
*3-4 adet elma
*1 tatlı kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı şeker
*ufalanmış kakaolu petibör büskivi
hazırlanışı:
1- muhallebi malzemelerini karıştırp kaynatın, diğer yanda elmaları rendeleyip 2 yemek kaşığı şeker ve tarçınla, tavada suyunu çekene kadar kavurun..
2- hazırladığınız elmadan cuplarınza dökün üzerine ufalanmış büskivi ve muhallebisini ekleyip arzuya göre süsleyin soğuk servis edilmesi için buzdolabına kadırın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
menün beni daha da acıktırdı canım.ellerine sağğlık..nefisler..
yiyenlerin gözüde karnı da doymuş anlaşılan..hepsi birbirinden güzel gözüküyor..ellerine emeğine sağlık canım..elmalı cup'u mutlaka deneyeceğim..
yiyenlerin gözüde karnı da doymuş anlaşılan..hepsi birbirinden güzel gözüküyor..ellerine emeğine sağlık canım..elmalı cup'u mutlaka deneyeceğim..
ELLERİNE SAĞLIK ANNENSİZDE BU İŞİ PEK GÜZEL BAŞARMIŞSIN ANLAŞILAN.
SEVGİLER
Eline saglik ne guzel yetistirmissin de... Elmali tatli hosuma gitti daha onceden de duymamistim bu sekilde... Medinem
Canım maşallah...
Herçey harika gözüküyor ellerine sağlık canım...
sucuklu pilav demek:)
ellerine sağlık canım,hepsi nefis görünüyor..
Ah o davette bende olsaydım :) Harika ve çok leziz görünüyor ellerine sağlık.. Allah kabul etsin sevgiler
ellerine saglik canim benim gibi menude cok kararsiz biri icin cok guzel bir alternatif olmus merci:))
Yemekler harika görünüyor ama ben elmalı cup'a bayıldım, ellerine sağlık canım.
Cok istah acici :) Elmali tatlilari cok severim. Ellerinize saglik.
Yorum Gönder