Ne zamandır pc deki tarif notları arasında karşıma çıkıp duran bir kurabiyeyi nihayet denedim....
Bu sıcak günlerde kurabiyede gidermi diye düşünmedim değil ama, gün boyu bahçe dekorasyonu için fırça sallayan ekip arkadaşlarıma sabah erkenden yapıp götürmek istedim....
Nihayetinde tadına beraber baktığımız kurabiyeyi beğendik... ( ben kayısı ve çilek reçelini kullandım kayısı reçeli daha ayrı bir lezzet katmış)
tarif portakal ağacindan orjinal tarifinde ahududu reçeli kullanılmış
malzemeler:
* 180 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
* 4/3 su bardağı şeker
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 2 subardağı kekun yada 2 su bardağı un+1 paket kabartma tozu
* 2-3 yemek kaşığı kayısı reçeli
hazırlanışı:
1- fırınınızı 155 dereceye getirin, yağ ve şekeri birbirine yedirin daha sonra yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin en son olarak unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin
2- hamurunuzdan cevizden birazdaha küçük parçalar koparın paş parmağınızla ortasına pastırın içerisine reçelden ilave edip yağlı kağıt serilmiş tepsiyle birlikte 12 dk pişmesi için fırına verin
afiyet olsun.....
11 yorum:
mis gibi bir fincan kahve yanına bir adet kurabiye, kitapla en dostane 2 arkadaşım..
:)))
iyi pazarlar svglr...
ellerinize sağlık
gunisik.blogspot.com
Canım sayfamı açtım mis gibi kurabiye kokusu geliyor hemen geldim elimde çayımda hazır izninle bir tane aldım dayanamadım kızım ellerine sağlık canım..
Canım kurabiyeler nefis gözüküyor ellerine sağlık...
Vallahi yaz kış farketmiyor çayın ve kahvenin yanında olmazsa olmaz:))
Mutlu haftalar..
Mevsimi yok bencede :) ellerine sağlık..
Sevgiler..
ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.. GÖRÜNÜMÜ ÇOK ŞIK..
SEVGİLER..
Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
ellerine saglık.
Bence de kurabiyenin mevsimi yok (dün pişirdim), ellerine sağlık canım enfes görünüyor.
Demli bir fincan çaya kurabiyeden daha güzel yakışan bir şey düşünemiyorum.nefiss görünüyor.
ellerine sağlık
sevgiler.
Sık sık yaparım çok güzel oluyorlar.Ellernine sağlık:)
Yorum Gönder