Şu sıralar elimin değmediği tariflere başvurduğum için, bu seramoniye herkes alışmış durumda ben rica etmeden, onlar gerekli hazırlığı yapıyorlar...
Tabi bu durum hoşuma gitmiyor değil! tekrar tekrar minnet duyuyorum :))
Not: Ablam Zeynep Elif irmik tatlısının içerisine sıcakken çikolata parçacıkları eklenirse, çok daha nefis bir lezzetin ortaya çıktığını söylüyor.
Malzemeler:
- *2 su bardağı irmik
- *3 su bardağı süt
- *150 gr margarin
- *1,5 su bardağı şeker
- *üzeri için hazır çikolata sosu +süt
- 1. tencerenizde margarini eritin, üzerine şeker ve irmiği ekleyip arzu ettiğiniz pembeliğe ulaşana kadar kavurun
- 2. daha sonra sütü ilave edip kısık ateşte karıştırarak, pişrin
- 3. kalıp kulanmak istiyorsanız sıcakken işlemi gerçekleştirirseniz daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.
- 4. hazırladığınız çikolata sosu ile süsleyip servis edebilirsiniz ...
10 yorum:
Canim ellerine emeklerine saglik afiyet olsun nefis görünüyor.
çok severim irmikli tatlıları hele böyle enfes görünüyorsa:) ellerine sağlık canım..sos da pek yakışmış
irmik tatlısını çok severim,sunum çok güzel olmuş ellerine sağlık
yemek boloğunuzda çok güzel bunuda takibe alıyorum
sizide beklerim
Emel ablanızın eline sağlık.
esmacığım ablanın ellerine sağlık...
Ne güzel süslemiş:))
sunumu harika.. leziz bunlar :) elinize saglik.. medinem
uf uf uf yani çok güzel
pek de alımlı görünüyor. yapanın ellerine sağlık,yiyenlere afiyet..
mmm cok severım bıde mıdeme dokunmasa:( zeynep elifede cok tesekkur cıkolata püfü için:)
sevgılerrrrrrrrrrrrrr
Çok nefis görünüyor bende daha önce yayınlamıştım.Tariflerine bayıldım resimlerde çok güzel şimdiye kadar nasıl görmedim bloğunuzu. Sevgiler.
Yorum Gönder