Bazen bloğuma ''çocuklar için'' diye bir kategori açasım geliyor. Son zamanlarda okulun menüsündeki tariflere dayandığım için bu fikir çok mantıklı aslında. Bu günün tarifi; bu gün çocuğuma besleyici, bir okadarda lezzetli ne pişirsem diyenler yada etli yemeklerin önünde iyi bir başlangıç yapmak isteyenler için ideal bir tarif.
Süt + şehriye + tuz üçgeninde lezzet nasıl olabilirki? diye sorabilirsinz... bu sorunun cevabı aşağıdaki fotoğrafta saklı...
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı tel şehriye
- aldığı kadar ılık su
- tuz
Hazırlanışı:
- çorba tencerenizde tereyağını eritin. üzerine un ve ardından naneyi ilave ederek karıştırın
- şehriyesini ekleyin kavrulan una yavaşça sütü ilave ederek karıştırın.
- ılık su ve tuzunu ekledikten sonra karıştırarak kaynatın.. afiyet olsun
2 yorum:
Allah' ımm bu çorba içen prenses ne kadar güzel böle maşallaahh:))
çorbanız nefis görünüyor annem yoğurtla yapar genelde sütte güzel bir şekli imiş:)
bencede ac cok ıyı olur ...
Yorum Gönder