24.4.09

ZEYTİN YAĞLI BEZELYE


Bu mevsimin en taze sebzesi bezelye. Annem bezelye yemeğini sen yap diyince hemen takıldığım yemek sitelerinde şöyle bir tura çıktım bazılarında yoktu var olanda da etli bezelye bulunuyordu. Zeytin yağlı yemekleri daha çok tercih eden biri olrak kendi tarifimi kendim hazırladım. Çok da beğenildi mutlaka tavsiye ederim...

* 1 Kg bezelye
* 2 Adet soğan
* 2 Adet patates
* 2 Adet çarliston biber
* 1 Adet havuç
* 1 Çay bardağı zeytin yağ (arzuya göre tereyağda eklenebilir)
* 2 Yemek kaşığı salça
* 1 Yemek kaşığı tuz
* 1 Tatlı kaşığı şeker
hazırlanışı: 1.soğanları, biberi, patatesleri ve havucu bezelye büyüklüğünde küp küp doğrayın
2. tencereye yağı döktükten sonra sadece soğanları salçayla birlikte kavurun, biberleri ekleyin, soğanlar iyice kavrulduktan sonra ayıklanmış bezelyeleri ilave edin.önce şekeri ekleyip suyunu koyduktan sonra tuzu ilave edin.
3.göz kararı suyunu ilave ettikten sonra bezelyelerin pişmesini bekleyin
4.bezelyeler piştikten sonra patates ve havuçları ilave edip 10 dk daha kaynatın.( tuzu eklemeyi unutmayın)

Hiç yorum yok: